Innehåller annonslänkar
# Samlingslån
1. Bästa samlingslån Consector Jämför samlingslån →
2. Bästa samlingslån AXO Finans Jämför samlingslån →
3. Bästa samlingslån Finans Match Jämför samlingslån →

Samla lån och krediter - Viktigt 2020!

Samla lån och krediter kan ge större frihet och mindre ångest över sina dyra lån. Att låna pengar för att lösa sin ekonomiska sits är sällan en bra ide men om man däremot gör det för att samla lån och krediter till ett lån istället så kan det vara det. Eller rättare sagt det är det så länge men väljer ett lån med lägre effektiv ränta. Det är den effektiva räntan du ska jämföra.

Lån och krediter du kan samla är

Du kan alltså samla alla lån och krediter som har dyrare effektiv ränta än ditt lån som du ska använda för att lösa lånen med. Så hitta ett lån med låg effektiv ränta och använd sedan det för att lösa dina andra lån. Men innan du gör det kan du även höra av dig till alla dina långivare och banker som du har lån och krediter hos och fråga om du kan betala av ditt lån och vad det i så fall skulle kosta dig.

För att ta ett exempel så om vi tar 3 olika smålån nedan:

  • Smslån 19,89% effektiv ränta
  • Kreditkort 17,45% effektiv ränta
  • Privatlån 14,50% ränta

Om vi då jämför samlingslån och hittar ett privatlån med effektiv ränta på 11,9% i ränta så får vi alltså den ränta på alla lån genom att betala av dessa med det nya lånet. Då har du istället ett lån och det med ränta på 11,9% istället för 3 mycket dyrare lån.

27 jan 2020