Samla lån och krediter

Listan över svenska samlingslån är uppdaterad:
2024-05-25.

Innehåller annonslänkar
Samlingslån Lendo
  • Samlingslån: Ja
  • Jämförelsetjänst
  • Upp till 600.000kr


Samla lån och krediter kan ge större frihet och mindre ångest över sina dyra lån. Att låna pengar för att lösa sin ekonomiska sits är sällan en bra ide men om man däremot gör det för att samla lån och krediter till ett lån istället så kan det vara det. Eller rättare sagt det är det så länge men väljer ett lån med lägre effektiv ränta. Det är den effektiva räntan du ska jämföra.

För att ta ett exempel så om vi tar 3 olika smålån nedan:

  • Smslån 19,89% effektiv ränta
  • Kreditkort 17,45% effektiv ränta
  • Privatlån 14,50% ränta

Lån och krediter du kan samla är

Du kan alltså samla alla lån och krediter som har dyrare effektiv ränta än ditt lån som du ska använda för att lösa lånen med. Så hitta ett lån med låg effektiv ränta och använd sedan det för att lösa dina andra lån. Men innan du gör det kan du även höra av dig till alla dina långivare och banker som du har lån och krediter hos och fråga om du kan betala av ditt lån och vad det i så fall skulle kosta dig.

Om vi då jämför samlingslån och hittar ett privatlån med effektiv ränta på 11,9% i ränta så får vi alltså den ränta på alla lån genom att betala av dessa med det nya lånet. Då har du istället ett lån och det med ränta på 11,9% istället för 3 mycket dyrare lån.

Låna aldrig mer pengar än du behöver

Aldrig förut har det varit så enkelt att låna pengar förmodligen. Du kan köpa mängder av saker på kredit direkt i e-butikerna till exempel. Det finns mängder av privatlån, smålån och kreditkort att ta direkt online på nätet. Där man signerar med BankID och aldrig behöver se någon person i ögonen. Det gör att fler lånar pengar förmodligen. Och då drar många på sig onödiga lån så enkelt är det.

Många har köpt en TV på avbetalning till exempel. Många har köpt saker på kredit hos IKEA. Många har samlat på sig mängder med lån och krediter som till slut blivit svåra att hålla reda på. Och vad det egentligen är man betalar. Vad är ränta och vad är avbetalning på lånet till exempel?

Viktigt att jämföra lån så här när man ska samla lån och krediter

Precis som med vilket lån som helst så är det viktigt att jämföra. Och det är så bra att det finns något som heter effektiv ränta som finns för att just jämföra. Den ska ge så rättvis bild som möjligt över hur dyrt eller billigt lånet är. Det tar nämligen med både ränta och avgifter så man inte ska kunna ha billig ränta med dyra avgifter och så ska lånet se billigare ut än det lånet som har lite dyrare ränta men inga avgifter. Så det är viktigt att jämföra just effektiva räntan på samlingslån som med vilket annat lån som helst.

Därför är det så populärt att samla lån och krediter just nu

Att då ta ett stort lån och lösa alla smålån till ett stort gör det betydligt enklare. Och framförallt så kan det bli extremt mycket billigare. Ja extremt. Många smålån har hög räntor och tar du ett stort lån istället kan du ha möjlighet att få ner räntan till en bättre ränta. Då har du lika mycket lån men det är mycket billigare och du har bara ett att hålla reda på. Varför skulle inte alla vilja göra så? Ja där har du svaret varför det är så populärt att samla lån och krediter just nu.


29 Jan 2024