Viktigt när du ska samla lån via Lendo

Listan över svenska samlingslån är uppdaterad:
2024-05-25.

Innehåller annonslänkar
Samlingslån Lendo
  • Samlingslån: Ja
  • Jämförelsetjänst
  • Upp till 600.000kr


Att ha många små lån kan ofta leda till högre räntekostnader och svåröverskådlighet i ekonomin. Genom att samla dina lån och krediter kan du ofta sänka din månadskostnad och få en bättre överblick över din ekonomi. Lendo är en av de populära tjänsterna som hjälper dig att jämföra låneerbjudanden. I denna guide går vi igenom hur du kan använda Lendo för att samla dina lån.

Vilka är Lendo?

Lendo är en låneförmedlingstjänst som erbjuder dig möjligheten att jämföra låneerbjudanden från flera olika banker och långivare. Istället för att du ska behöva kontakta varje bank individuellt kan du genom Lendo snabbt få en överblick över vilka erbjudanden som finns tillgängliga på marknaden, baserat på dina personliga förutsättningar.

Fördelar med att samla lån genom Lendo

Genom att använda Lendo får du möjlighet att se vilken bank eller långivare som kan erbjuda dig bäst villkor när du ska samla dina lån. Förutom att potentiellt sänka din räntekostnad, kan du också få en förenklad administration då du endast har ett lån att förhålla dig till istället för flera.

Så här fungerar processen

Starta med att besöka Lendos hemsida och fyll i dina uppgifter. Det inkluderar hur mycket du vill låna, löptid samt några personliga uppgifter. Inom kort får du sedan erbjudanden från olika banker. Du jämför erbjudandena och väljer det som passar dig bäst. Efter det tar den valda banken eller långivaren över processen.

Vad du bör tänka på innan du samlar dina lån

Även om det kan vara lockande att sänka din månadskostnad bör du också tänka på löptid och den totala kostnaden för lånet. Ett lån med lägre månadskostnad men längre löptid kan i slutändan bli dyrare än ett lån med högre månadskostnad men kortare löptid.

Vanliga frågor kring Lendo och lån

  • Kostar det något att använda Lendo? Nej, det är kostnadsfritt att jämföra låneerbjudanden genom Lendo i skrivande stund.
  • Hur snabbt får jag svar på min ansökan? Oftast får du svar inom några timmar upp till ett dygn.
  • Är mina uppgifter säkra med Lendo? Ja, Lendo har höga säkerhetsstandarder och dina uppgifter ska vara skyddade enligt GDPR.
  • Kan jag lita på de erbjudanden jag får? Ja, Lendo samarbetar enbart med etablerade banker och långivare. Dock bör du alltid läsa igenom avtalet noggrant innan du skriver under.
  • Vad händer om jag inte är nöjd med erbjudandet? Du är inte bunden att acceptera något erbjudande. Om inget erbjudande passar dig kan du helt enkelt avböja. Detta gäller i skrivande stund - kontrollera alltid vad som gäller idag.
1 Nov 2023